Hopp til innholdet

Nytt skolebygg i massivtre som utvidelse av tidligere Sauherad barne- og ungdomsskole på Gvarv i Midt-Telemark kommune. Våre arkitekter, interiørarkitekt og landskapsarkitekter har utførte detaljering av bygg, interiør og utomhus.

Sted

Gvarv, Midt-Telemark

Årstall

2021

Oppdragsgiver

Skorve Entreprenør AS / Midt-Telemark kommune

Samarbeidspartner

Skorve Entreprenør AS

Areal

4500 m2

Faser/status

Detaljfase

Tjenester

ARK, IARK, LARK, SØK

Arkitekt tidligfase

Børve Borchsenius Arkitekter AS

Arkitektkontor

SØR arkitekter

I Gvarvs nye skole er både klasserom, grupperom og hovedamfi oppført i massivtre.  Klasserom og fellesfunksjoner er lagt i første etasje og administrasjonen i andre etasje. Bibliotek og hovedamfi strekker seg over to plan for å binde sammen disse områdene.

Interiørarkitekten har jobbet med fargevalg og møblering.  Innvendig er det valgt dempede, behagelige farger som samtidig tydeliggjør rommenes ulike funksjoner.

Uthomhusplanen legger opp til et variert, brukertilpasset uterom. Området mellom nytt og eksisterende bygg (Atriumsrommet) tilrettelegges for de minste barna med sandlek, trampolinelandskap, slåball, klatring, husker og «gjemme seg bort»-soner. De litt større elevene får sin sone mot ytterkanten i øst og mot sør av det nye bygget med gynge, vippe, hoppe og «snakke sammen»-soner. De arealkrevende aktivitetene er plassert i sør der den gamle skolen lå og dette arealet tilbyr aktiviteter som fotball, skøyter på vinteren, forenklede friidrettsmuligheter og basket, samt et fantastisk skate- og sparkesykkelområde.

 

Har du en ide du vil diskutere eller et prosjekt du trenger hjelp med?

Ta kontakt med et av våre kontor for en hyggelig prat.

Kontakt oss