Hopp til innholdet

Åseral Omsorgsbygg

Helse og omsorg

Sted

Åseral

Årstall

2021

Oppdragsgiver

Åseral kommune

Areal

3350 m2

Faser/status

Ferdigstilt

Tjenester

ARK og SØK
Alle faser

Ansvarlig Arkitekt

Siv Nordbø (pensjonert)

Arkitektkontor

REN arkitekter

Eldreomsorgen i Åseral har fått et stort løft med det nye omsorgsbygget vi har utviklet for Åseral kommune. Vi har vurdert flere konsepter for ulike tomter i forprosjekt, før vi har gjennomført detaljprosjekt og ferdigstillelse gjennom en generalentreprise på direkte oppdrag for kommunen.
Det ferdige prosjektet består av et nytt omsorgsbygg med 15 beboerrom, samt ombygging og renovering av eksisterende bygg med 5 omsorgsboliger. I tillegg inneholder bygget fellesrom, dagsenter, kontorer for ansatte og øvrige servicefunksjoner.
Vi har også gjort en større jobb med interiøret i bygget, hvor vi har bistått med valg av farger, møbler og andre tilpasninger. Bestillingen fra kommunen var et miljø som opplevdes «heimekoseleg» og ikke for institusjonspreget. Kommunen har mye kunst og annen utsmykning som de har fått i gave av lokale kunstnere og tidligere beboere, og ville gjerne utnytte så mye som mulig av dette til utsmykning av det nye bygget. Vår oppgave var å bygge bro mellom dette og de sedvanlige renholds- og driftshensyn som må tas i et omsorgsbygg, og kunne integrere dette i arkitekturen på en pen og forsvarlig måte.

Har du en ide du vil diskutere eller et prosjekt du trenger hjelp med?

Ta kontakt med et av våre kontor for en hyggelig prat.

Kontakt oss